Gullelva


Go to content

Helgøy

HELGØY – Helgøy er ei av ”palmeøyene” i Nord og ligger i Karlsøy kommune i Troms Fylke. Der er ingen fastboende igjen og Helgøy brukes til ferie/rekreasjonssted av etterkommerne av de som bebodde øya tidligere.

På Helgøy stammer de eldste spor av bosetning fra ca. 4000 år f.kr., altså har det bodd folk fra Steinalderen – gjennom Jernalderen – Gårdshauger fra ca 1200-tallet og de yngste rundt 1600-tallet.

Helgøy var egen kommune fram til 1964 – da det ble sammenslåing med Karlsøy kommune, og sistnevnte navn ble beholdt. Navnet kunne like godt vært Nordhav kommune! Dette på grunn av sin beliggenhet.

Sist på 1800 – først på 1900-tallet vokste Helgøy fram til et viktig sentrum. Foruten handel var det kirke, dampskipsanløp, post, tingsted og kommuneadministrasjon.


Værvarsel

FILA – EN DRØM – DET GODE LIV


Fila ble ferdigbygd i år 1900 av partiet Venstre som aktivitetshus, hvor det også var mulighet å bo i. Fila ble kjøpt av Helgøy kommune i 1936 og var Herredshus (kommuneadministrasjon) fram til sammenslåingen i 1964.

Fila er nyrenovert med høy standard på dobbelromene, stue/møterom og en nydelig vinterhage/glassveranda. Der kan vi slappe av med en deilig varme fra klebersteinsovnen og nyte en flott havutsikt. Et sted for å finne ro.


NORDLYS OG STJERNEHIMMEL
Tenk å nyte dette på en klarværsdag uten lysforurensing, gjerne med en god kikkert.AKTIVITETER
Rolig tur til rullesteinsfjæra – finne stillhet og ro ved broen på Gullelva - på fjellet – i fjæra. Er vi heldig kan vi nyte fugle/dyrelivet i ro og mak – her er Oter – Ørn – uttallige andre fuglearter – Røyskatt – Mink – Kobbe (Sel) og kanskje en Elg! Omvisning/guiding i Kirka.

HELGØY KIRKE
En kjenner til at det har vært kirke på Helgøy fra før 1589, da den var anneks under Torsvåg. Den kirka som stod på Helgøy før den som er der i dag, var bygd ca 1660 og ble revet i 1889.
Dagens kirke ble opprinnelig bygd i Hemnes i Helgeland i 1741. Ble tatt ned i 1872 og satt opp på Senja nikkelverk på Hamn i 1876/77. Da nikkelverket ble nedlagt, ble den kjøpt og oppført som langkirke på Helgøy i 1888 og innviet 03.07.1888. Det er nydelige altertavler der, 2 malmklokker som er støpt i 1876 i Trondheim og flere flotte severdigheter som bør oppleves. Den gamle klokka som tilhørte den gamle Helgøykirken, henger nå i gravkappellet i Dåfjord.


TRANSPORT
Fra Tromsø til Vatnan i Dåfjord : 1 time med bil – derfra ca 20 min med båt til Helgøy. Altså vil vi kun bruke ca 1 time og 30 minutter i total reisetid. Båttransport ordnes.
KONFERANSER MED OVERNATTING

Oppmerksomhetstrening – styremøter – kurs og konferanser – familieturer etc. Nyte den deilige kunsten i å gjøre ingenting.


Fila består av kjøkken, 2 stuer/møterom, bad med dusj og toalett, 4 dobbeltrom med sengeplasser til 8 personer. Om nødvendig kan flere overnattingsplasser ordnes innen kort avstand.Du finner det meste av nødvendig utstyr for frokost, middag og kveldskosen. Du bringer med deg kun personlige ting samt Mat og Drikke.

Samarbeidspartnere:


BESTILLING OG PRISTILBUD
Ta kontakt med Råsa AS på tlf. 907 75707 eller mail: gullelva@online.no


Back to content | Back to main menu